Хаврын улиралд дархлаа дэмжих цайны жорууд

Хаврын улиралд дархлаа дэмжих цайны жоруудыг та бүхэнд хуваалцаж байна.

Зөгийн бал, нимбэгтэй цай

    Орц:

    • 1 аяга халуун ус
    • 1 цайны халбага зөгийн бал
    • 2-3 нимбэгний зүсэм
    • 1 жижиг хэрчим цагаан гаа
    • ½ цайны халбага турмерик (нэмэлт)

    Хийх арга:

    • Халуун усандаа нимбэг, цагаан гаагаа хийж 5 минут байлгана.
    • Хөрсний дараа зөгийн бал нэмээд сайтар хутгаад ууна. (Хэт халуун усанд хийхгүй, тэгвэл зөгийн балын ашигтай бодис алдагдана.)

    Цагаан гаа, гоньдтой цай

    Орц:

    • 1 аяга ус
    • 1 цайны халбага цагаан гааны жижиглэсэн үндэс
    • ½ цайны халбага гоньд (fennel)
    • 1 цайны халбага зөгийн бал
    • 1 нимбэгний зүсэм

    Хийх арга:

    • Усаа буцалгаж, дээр нь цагаан гаа, гоньд хийж 5-10 минут хандална.
    • Хөрсний дараа зөгийн бал, нимбэгээ нэмнэ.

    Ач тус: Хоол боловсруулах эрхтэнд сайнаар нөлөөлж, үрэвсэл намдаана.

    -Ногоон цай, сармисны хандтай дархлаа дэмжигч цай

    Орц:

    • 1 уут ногоон цай
    • 1 аяга буцалсан ус
    • 1 хумс сармис (жижиглэж хэрчсэн)
    • 1 цайны халбага зөгийн бал
    • ½ нимбэгний шүүс

    Хийх арга:

    • Буцалсан усаа бага зэрэг хөргөсний дараа ногоон цайгаа хандална (5 минут).
    • Жижиглэсэн сармисаа цайндаа хийж 3-5 минут байлгана.
    • Дараа нь зөгийн бал, нимбэгээ нэмээд ууна.

    Ач тус: Байгалийн антибиотик сармис нь биеийн эсэргүүцлийг сайжруулж, ханиад томууны эсрэг үйлчилгээтэй.

    Жүрж, зөгийн балтай витамин С-тэй цай

      Орц:

      • 1 аяга халуун ус
      • ½ жүрж (шинэхэн шахсан шүүс)
      • 1-2 цайны халбага зөгийн бал
      • ½ цайны халбага үрж жижиглэсэн цагаан гаа
      • 1-2 ширхэг гүйлс (хар чавга)

      Хийх арга:

      • Буцалсан усандаа цагаан гаа, гүйлс хийж 5 минут хандална.
      • Хөрсний дараа жүржийн шүүс, зөгийн бал нэмээд хутгана.

      Ач тус: Жүржийн шүүс нь дархлааг сайжруулж, С аминдэмийн дутагдлаас сэргийлнэ. Хар чавга нь гэдэсний үйл ажиллагааг дэмжинэ.

      -Какаотой халуун дархлаа дэмжигч ундаа (Какао-Шанцайтай амттай цай)

        Орц:

        • 1 аяга халуун ус эсвэл сүү
        • 1 цайны халбага какао
        • 1 цайны халбага зөгийн бал
        • ½ цайны халбага шанцай (cinnamon)
        • ½ цайны халбага ваниль (заавал биш)

        Хийх арга:

        • Халуун ус (эсвэл сүү)-нд какао, шанцай хийж сайтар хутгана.
        • Хөрсний дараа зөгийн бал, ваниль нэмээд ууна.

        Ач тус: Какао нь антиоксидант ихтэй бөгөөд стресс багасгаж, дархлааг дэмжинэ.

        Энэ мэдээг хуваалцах :

        Хариулт үлдээнэ үү

        Та сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууныг баримтална уу. Мэдээний сэтгэгдэлд Subeedei.mn хариуцлага хүлээхгүй.